Skinny eiersalade

26 maart 2016 | Ontbijt, Smeersels, sauzen & dips

Skinny eiersalade

Vaak probeer ik out of the box te denken als het om recepten, smeersels en baksels gaat. Soms vergeet ik daardoor de wat ‘traditionelere’ recepten. Vorige week kwam mijn lieve oma lunchen in Amsterdam, wat me deed nadenken over wat zij lekker vindt. Met een pittige curry of extreem uitgesproken smaken hoef ik niet aan te komen, maar frisse basisrecepten kan ze heel erg waarderen. Ik dacht dus aan eiersalade: een golden oldie.

Wel wilde ik het natuurlijk zelf maken. De salades die je in de supermarkt koopt, zitten vaak vol met vet, suikers, kleur- en smaakstoffen. Terwijl je echt in een handomdraai je eigen gezonde, frisse, verse eiersalade op tafel zet! En hé, het is ook nog eens Pasen morgen, dus zet dit vooral op de ontbijttafel.

Ik geef je het basisrecept voor een gezonde eiersalade, plus een aantal variatie-opties!

Skinny eiersalade

Ingrediënten (voor een klein bakje zoals op de foto):

  • 2 eieren
  • 1 flinke eetlepel soja-yoghurt, kwark of gewone yoghurt
  • 1 theelepel friteslijn of yogonaise
  • 1 theelepel milde mosterd
  • 1/2 bosui
  • Wat (verse) bieslook
  • Zout & peper

Kook de eieren in zo’n 7/8 minuten hard en laat schrikken. Snijd de bosui heel fijn. Meng in een schaaltje de yoghurt, friteslijn of yogonaise, mosterd en bieslook. Doe er de gepelde eieren bij en snijd en mix tot het een romig geheel is. Breng op smaak met zout en peper, voeg nog wat extra yoghurt toe als je de salade wat romiger wil of wat extra mosterd voor wat meer pit.

Variaties (laat de bieslook in deze gevallen weg):

  • Voeg eens een theelepel kerriepoeder toe;
  • Of een handje fijngesneden zongedroogde tomaatjes;
  • Of een mengsel van fijngesneden kappertjes, een geperst teentje knoflook en gehakte peterselie;
  • Of wat fijngehakte, zwarte olijven en verse basilicum.

Genoeg opties en voor ieder wat wils, dacht ik zo. Enjoy!

Skinny eiersalade

Skinny eiersalade

Heb je dit gemaakt? Laat het me dan vooral weten, vind ik namelijk HEUL leuk!  Dat kun je doen via mijn Instagram, Facebook of Twitter, of door de hashtag #theblondefoodfactory te gebruiken.

Volg mij ook via Bloglovin

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter