Gebakken appel met rozijnen, amandelen en kaneel

13 november 2015 | Ontbijt

yoghurt met gebakken appel, rozijnen en amandelen

Vroeger – yes I just said that – had ik altijd duidelijke ‘periodes’ waarin ik steeds hetzelfde at. Zo ontbeet ik máándenlang elke ochtend met yoghurt, een halve appel, een halve kiwi en cruesli. Dat ging over in havermout met kaneel, appel en rozijnen om vervolgens te transformeren naar havermout met banaan en walnoten. Dag in, dag uit, op de verse broodjes op zondag na. Wat nou variatie?

Mijn moeder zal overigens het tegenovergestelde beweren, want volgens haar wil ik per definitie iets ‘anders’ eten dan de rest van mijn tafelgenoten.

Ach, het houdt je bezig.

Anyway. Nu ik ’s ochtends wat meer tijd heb, bedenk ik eigenlijk elke dag opnieuw wat het gaat worden. Een stuk (chocolade-) bananenbrood, kwark met fruit en granola, havermout of, doe eens gek, een gebakken ei. De grootste gemene deler is dat ik nu toch het liefst iets warms bij het ontbijt eet. Warm en kruidig. Toch die herfst die het ‘m doet.

Dit ontbijtje is binnen vijf minuutjes klaar, maar smaakt naar appeltaart en het voelt heel fancy om dit bij de yoghurt of kwark te eten. Daar hou ik van: het lijkt heel wat, maar eigenlijk is het zo gepiept. Win-win.

yoghurt met gebakken appel, rozijnen en amandelen

Ingrediënten (voor 1 persoon)

  • 1 appel
  • Handje amandelen of walnoten
  • Handje rozijnen
  • Kaneel
  • Honing

Verwarm een pan op het vuur. Snijd de appel in kleine blokjes en hak de noten grof. Gooi de appelblokjes in de pan en voeg een klein scheutje water toe. Bak een minuutje, voeg de noten en rozijnen toe. Strooi er een flinke snuf kaneel overheen en een kneepje honing. Bak een paar minuutjes in de pan tot de appel zacht is (en het water volledig opgenomen). Als het te droog wordt, kun je nog een heel klein beetje water toevoegen.

Serveer de warme appel met yoghurt of kwark. En hoppa, wees een beetje genereus, van dat ene kneepje honing extra wordt niemand slechter.

IMG_8301

yoghurt met gebakken appel, rozijnen en amandelen

Heb je dit gemaakt? Laat het me dan vooral weten, vind ik namelijk HEUL leuk!  Dat kun je doen via mijn Instagram, Facebook of Twitter, of door de hashtag #theblondefoodfactory te gebruiken.

Volg mij ook via Bloglovin

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter