Snapshots from my life & een supersnelle quiche met broccoli, brie en tijm

22 mei 2016 | Hoofd, Lunch, Persoonlijk, Vega

Evenals dat ik balans nastreef – of ehh, zoek – in gezond en lekker eten, schijt hebben aan alles, wijn drinken en dansen tot de zon opkomt, is ook de balans tussen werken, sociaal leven, sporten, ontspannen en zo nu en dan een blog schrijven (plus het voorwerk dat erbij komt kijken) iets wat nog hier en daar geoptimaliseerd kan worden, om het zo maar te zeggen. Waar er ineens drie weken achter elkaar een kek receptje online verschijnt hier, kan het dus ook – zoals nu – voorkomen dat het drie weken geleden is. Oops. Na wat verontruste – en nieuwsgierige – geluiden van verschillende kanten bij dezen daarom niet alleen een supersnel en easy receptje, maar ook een kleine update in de vorm van snapshots van de afgelopen weken. What was I doing all those days?!

Ik kan u vertellen: naast veel werken, heb ik ook zéker genoten van leuke borrels, etentjes, foodfestivals, onverwachte Brabantse – lange – nachten en de zon die ineens heel even liet zien dat ze nog bestond. Een vogelvlucht:

Snapshots mei

Ik ging naar de lancering van het KillerBodyMotivation-boek van Fajah Lourens in W Amsterdam, samen met mijn ultraknappe sis Rosan;

Snapshots mei

Maakte tijdens Koningsavond #wijnselfies tijdens het wachten op onze gasten met huisgenoot Lin, die op dat moment Snapchat – en obviously bijbehorende filters – ontdekte;

Snapshots mei

Ging op bezoek bij mijn vorige werk en maakte meer wijnselfies met vriendin en oud-collega Marloes;

Snapshots mei

Ging héérlijk – maar echt: HEERLIJK – uiteten bij NomNom in Den Bosch;

Snapshots mei

En bij – how original – SLA;

Snapshots mei

Had een zondags familiefeest in het Zuiden met zusjes en – mijn enige – nichtje en neefje;

Snapshots mei

Ging helemaal uit mijn dak tijdens de Silent Disco op foodfestival Yummya;

Snapshots mei

Vooruit, omdat ik nog geen wijnselfies gedeeld had: ik bezocht – drie dagen op een rij – ‘foodfestival’ Gezellige Zaken in Den Bosch;
Snapshots mei

Dit weerzien met vriendinnen uit Brabant werd uitgebreid gevierd, wat, zoals vrouwen betaamt, uiteraard vastgelegd moet worden voor de nodige sociale kanalen;

Snapshots mei

De volgende dag deden we het rustig aan in de zon, totdat we weer mochten;

Snapshots mei

Ik bezocht – op volgens mij het enige zonnige moment van dat weekend – de Rollende Keukens met roomies;

Snapshots mei

Hielp mee met de organisatie van een Zero Proof Cocktail event van Teisseire, waar we – jawel – alcoholvrije cocktails dronken;

Snapshots mei

Had zéker ook de nodige relaxmomenten op bed;

Snapshots mei

En at deze week éindelijk eens bij HappyHappyJoyJoy, waar ik met vriendin Daphne al weken naartoe wilde. SCORE!

Zo, jullie zijn weer een beetje op de hoogte van het wel en wee van mijn leven de afgelopen weken. For the record – ik hoor mijn moeder namelijk alweer in mijn hoofd over de overmatige aanwezigheid van wijn op deze pagina – : tussendoor stond ik heus nog wel eens in de sportschool hoor, of besteedde ik avonden aan Greys Anatomy of al wekend in bad. Promised.

Op een grijze zaterdagmiddag in April kwam ook mijn lieve kleine omaatje bij me lunchen. Ze had mijn huisje nog niet gezien, waardoor ik me die ochtend uiteraard extra flink uitsloofde alles spic en span op orde te krijgen. In de haast en chaos was ik éven de tijd uit het oog verloren, waardoor ik gedwongen was keuzes te maken op het gebied van voedsel: het moest snel, het moest simpel, het moest er voornamelijk voor zorgen dat ik ook mee aan tafel kon zitten in plaats van continu met mijn snufferd boven de pan hangen. Wel zo gezellig. De oplossing: quiche. Want: zó in elkaar gedraaid, eigenlijk maakt het geen loei uit wat je erin gooit én je kunt lekker mee keuvelen aan tafel terwijl de oven zijn werk doet. Maximaal 15 minuten werk voor jou, een winst van 40 minuten voor de tijd dat een quiche ook echt een quiche wordt in de oven. Die je weer kunt benutten om de eerste kopjes koffie in te schenken en koekjes uit te delen.

Quiche met broccoli, brie en tijm

Ingrediënten

  • 5 vellen bladerdeeg voor hartige taart
  • 300 gram broccoli (in roosjes)
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 100 gram brie
  • 200 ml sojayoghurt (ongezoet)
  • 1 tl. gedroogde of verse tijm
  • Zout & peper

Quiche met broccoli, brie en tijm

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de broccoliroosjes in ongeveer 5 minuten beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken.

Snijd de ui in dunne halve ringen en fruit  een paar minuten in een wok of koekenpan op middellaag vuur totdat ze glazig zijn. Snijd de brie in dunne plakjes. Klop in een kom de eieren los met de sojayoghurt, tijm, zout en peper.

Bekleed een quiche- of taartvorm met de vellen bladerdeeg. Verdeel de broccoli en ui over de bodem en steek de plakjes brie ertussen. Giet vervolgens het ei-yoghurtmengsel eroverheen.

Zet in het midden van je voorverwarmde oven en laat in 35-40 minuten gaar worden.

Easy as that! Ik zei het toch.

Quiche met broccoli, brie en tijm

Quiche met broccoli, brie en tijm

Quiche met broccoli, brie en tijm

En kijk, ook mijn lieve omaatje was er zeer content mee.

Oma Sjaan

Heb je dit gemaakt? Laat het me dan vooral weten, vind ik namelijk HEUL leuk!  Dat kun je doen via mijn Instagram, Facebook of Twitter, of door de hashtag #theblondefoodfactory te gebruiken.

Volg mij ook via Bloglovin

Vorige post Volgende post

Dit vind je misschien ook leuk

0 reacties

Laat een reactie achter