About

Verona

Over The Blonde Food Factory

Eten, nieuwe recepten uitproberen, overal waar ik kom de leukste plekjes ontdekken om te ontbijten, borrelen, eten of koffie – wijn –  te drinken: dat doe ik het allerliefst. Op The Blonde Food Factory komen deze elementen samen. Sinds augustus 2015 schrijf ik op mijn blog over eten, en alles wat daarmee te maken heeft. Van mijn lievelingsontbijtjes tot de kookboeken die in mijn keuken staan, en van wat ik eet en doe op een citytrip tot waar ik het liefst mijn koffie – of wijn – drink.

Al jaren hou ik me bezig met koken, eten en de balans tussen gezond én lekker. Het liefst sta zet ik elke dag een uitgebreid feestmaal op tafel. Waar ik de meeste voldoening uit haal, is het bereiden van échte maaltijden. En met écht bedoel ik dat ik het liefst alles zelf maak, omdat ik dan precies weet wat er in mijn eten zit. Door alles zelf te maken krijgt een gerecht meer beleving, een verhaal, en smaakt het vaak nét wat lekkerder. Natuurlijk kies ik ook wel eens voor gemak, maar ik geniet net een beetje meer van mijn eten als het zelfgemaakt is.

Ik wil graag laten zien dat gezond koken helemaal niet saai of moeilijk hoeft te zijn. Op The Blonde Food Factory zul je daarom veel gezonde recepten tegenkomen. Dit kunnen verse salades, smoothies of homemade cakes zijn, maar ook gezondere varianten van bijvoorbeeld pizza’s, pasta’s, stamppotten of desserts.

Maar vergis je niet: ik kan ook méga genieten van een burger, een stuk brownie, een goede quiche, of (mijn allerlievelings:) een goed glas wijn of speciaalbiertje met een uitgebreide borrelplank. Ook deze gerechten zullen dus regelmatig voorbij komen, en ik deel de recepten meer dan graag met jullie.

 

Over mij

Ik ben Fleur en ik houd van rode wijn, dubbele espresso’s, eindeloze ontbijtsessies buiten de deur, een grote tafel vol met lekker eten en familie en vrienden die mee komen tafelen. Van sporten, slenteren door steden en over marktjes, borrelen, tijdschriften lezen en filmavonden op de bank. Ik ga naar bed met een kookboek op schoot en word ’s ochtends al blij van de gedachte aan wat ik die avond wil gaan koken.

Het liefst ga ik elk seizoen op vakantie of op citytrip, en food is daarbij altijd een centraal onderwerp. Zo heb ik de afgelopen jaren onder andere ceviche gegeten in Panama, maïstortilla’s en coleslaw gemaakt in Nicaragua, verse springrolls gerold in Vietnam, authentieke fish & chips gegeten in een van de oudste pubs van Engeland en maakte ik het bierbrouwproces mee bij een kleine brouwerij in Cambridge.

Ik houd van alles dat het leven te bieden heeft, met een flinke dosis eten, reizen, familie en vrienden. De lijst van recepten die ik nog wil maken wordt alleen maar langer, en gerechten die op die lijst staan komen op mijn blog.

 

Meer weten?

Wil je weten wat ik allemaal nog meer graag doe? Of heb je een vraag over het schrijven van recepten, collumns, verhalen over eten, plaatsen of een gerelateerd onderwerp? Stuur dan een mailtje naar info@theblondefoodfactory.nl of stuur je vraag in via het contactformulier.